SU YALITIMI NEDİR?

Sağlıklı, güvenli ve uzun ömürlü yapılarımızın  suyun ve nemin zararlarına karşı korumak ve bir set görevi oluşturarak  yapılan uygulamaya su yalıtım denir. 

SU YALITIMI NEDEN FAYDALIDIR?

Suyun binalarda yaptığı hasar hayati önem taşımaktadır. Özellikle deprem tehdidi altındaki bölgeler için can ve mal güvenliği açısında önemli tehditlerden biridir. Suyun binalara vermiş olduğu zararları gözle görmek mümkün değildir. Suyun yaratmış olduğu hasarlarla karşılaştığımızda  farkına varmış oluruz. Su yalıtımın sağladığı yarar, maliyetten çok daha önemlidir. Özellikle ülkemiz deprem kuşağında bulunduğu için su yalıtımı yaşamsal bir öneme sahiptir. 

SU YALITIM NERELERDE UYGULANIR?

Doğru bir su yalıtımı için izolasyon uygulamasının binanın temelinden çatısına kadar tüm birimlerini kapsaması lazım. 
Su yalıtımı toprakla bağlantılı olan duvar, temel, zeminin sıfır döşemeleri, balkonlar, teras, çatılar, banyo, lavabo, mutfak, su depoları, yapay gölet, ve havuz  gibi bir çok alanlarda uygulanır.
 

 

SU YALITIM YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Su yalıtım uygulaması yapılan bölgelerde kesinlikle bir kaplama malzemesiyle üzeri  kaplanmalıdır. Günümüzde çeşitli pratik su yalıtım ürünlerini görmekteyiz. Zira bu ürünlerle yapılan uygulamalar sorunu tam olarak çözemiyor, dolaysıyla yapmış olduğunuz işlemler kısa bir süre sonra deformasyona uğrayıp maddi ve manevi kayıplara yol açıyor. Su yalıtımı  yapılacak bölgeler iyice kurumalıdır, direk güneş ışığı ,toz, su ve diğer zararlı etkenlerden korunmalıdır. Yapılan uygulamalar arasındaki malzeme kuruma süreleri son derece önemli olup dikkate alınmalıdır. Kurumayan bölgelerin üzerine gelecek olan uygulama kesinlikle kabul edilemez ve yapmış olduğunuz uygulama ve malzemeler  heba olur. Deformasyona uğramış  yüzeylerin tamiri, onarılması ve astarı uygulanmalıdır. 

Su yalıtımı tecrübe isteyen bir uygulamadır. 

SU YALITIM MALZEMELERİ NELERDİR?

Bitümlü  ve polimer örtüler, epoksi, poliüretan, pvc , epdm,  kauçuk, app, çimento esaslı ve yapı kimyasallar.

TOP