Fileli Sıva ve Boya Uygulaması
1- Fileli sıva yüzey hazırlığı nasıl yapılır.
Yüzeyde deforme olmuş bölgeler veya toz gibi yapışmayı engel durumlar varsa bunlar temizlenir ayrıca dökülme ve kabarma olan bölgeler temizlenir, çatlak yerler V olarak açılır, onarılır ve zemin düzgün bir hale getirilir. Cephe su ile yıkanırsa ve astar uygulaması yapılırsa, yapılacak olan uygulama daha sağlıklı olur.
2- Fileli Sıva köşe profil uygulaması
Yapıların merkez ve köşelerin düzgün bir şekilde çıkmasına yardımcı olur. Fileli köşe profili dış cephelerde kullanmak daha sağlıklıdır.
3- Filesi sıva uygulaması
Yüzeye Elyaflı sıva birinci katman oluşturulacak şekilde uygulanır. 160 gr. alkali dayanımlı sıva donatı filesi yüzeye yerleştirilir. Donatı filesi ek yerlerin en az 10 cm birbirinin üzerine geçmelidir. Aksi takdirde daha sonra çatlamalar meydana gelir. Mala ve dekor yardımıyla hafif bir baskı uygulayarak donatı filesi sıvaya batırılır. 2. kat elyaflı sıva akabinde uygulanır.
4- Dekoratif sıva uygulaması
Dekoratif sıva, dış cephenin estetik, sağlıklı ve dış darbelere karşı korumak için kullanılan bir yapı malzemesidir. Tane dokulu dekoratif sıva, cepheye çelik mala yardımıyla uygulanır plastik düz mala yardımıyla dairesel yönergeler çizilerek boncuk desen elde edilir. Çizgi dokulu dekoratif sıva ise aynı işlemler uygulanarak elde edilen bir uygulamadır. Çizgi dokulu sıvada sadece plastik mala düz bir şekilde ileri ve geri kullanılarak kanallı çizgiler elde edilir.
5- Boya uygulaması
Tüm dış cephe uygulamaların sonunda istemiş olduğunuz renklerde örtücülüğü yüksek olan boyalar tercih edilerek öncesinde astar uygulanır, 2 kat boya işlemi gerçekleştirilir. Gerek duyulursa 3. kat boya uygulaması da yapılır.