Balıkesir Dış Cephe Mantolama

Mantolama dışarıdaki ısıyı içeriye, içerdeki ısıyı ise dışarıya çıkmasını önleyen bir uygulamadır. Yaz aylarında içerlerin serin, kışın ise sıcak tutan bir kaplamadır. Mantolama günümüzde en yaygın ısı yalıtım çeşididir. Mantolaması düzgün olan yapılarda ısıtma ve soğutmada kullanılan enerji %50 ‘ye varan enerji tasarruf sağlanmaktadır. Mantolama bir nevi su, ses, nem ve yangın yalıtım görevini de sağlamaktadır. Yapılarımızın ömrünü uzatan bir uygulamadır. Binalarda ısı yalıtım sağlamak amacıyla duvarların içerden veya sandviç duvar sistemi gibi yöntemlerle ısı köprülerin engellenmesi mümkün olmadığı gibi mantolama yapmak adeta şart olmuştur.

Balıkesir Isı Yalıtım

Isı yalıtım; yapı ve yapı malzemelerinin yetersiz kaldığı ortamlarda herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir.

Kışın binayı ısıtmak için üretilen sıcak havanın dışarıya kaçmasını, yazın ise dışarıdaki sıcak havanın içeriye girmesini önleyerek konfor, ekonomik ve tasarruf sağlamak amacıyla yapılan uygulamadır.

Balıkesir Su Yalıtım

Sağlıklı, güvenli ve uzun ömürlü yapılarımızın suyun ve nemin zararlarına karşı korumak ve bir set görevi oluşturarak yapılan uygulamadır.

Balıkesir Ses Yalıtım

Gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak ve yapı malzemelerin yardımıyla yapılan uygulamadır.

Bondex sünger, Süngerpan, Taş yünü, Kauçuk levha, Ahşap yünü, Akustik sünger, Polietilen levha, Poliüretan, Melamin sünger

Balıkesir Çatı Aktarma ve Tadilat

Çatıda ki mevcut olan kiremit ve mahyalar komple sökülür. Kırık, çatlak ve deforme olanları yenileri ile değiştirildikten sonra çatı üzerine balyalar halinde istiflenir. Sökülen kiremitlerden sonra ortaya çıkan kiremit altı tahtaların eksik olanları tamamlanır, çürümeye yüz tutmuş ve kırılmış olanları yenileriyle değiştirilir. Eksik çivili olanlar yeniden çivilenir. Çatı yüzeyi her türlü toz, kir ve atıklardan süpürülerek temizlenir. Yağmur sularının tahliyesinde kullanılan dereler ve iniş boruları PWC malzemeden oluşuyor ise bunlar sökülüp yerlerine galvaniz sac veya PWC ile değiştirilir. Yağmur dereleri, oluk, kalkan ve baca sacları montajlanır İniş tahliye boruları ise duruma göre 70’lik veya 100’lük galvaniz kare sac veya PWC borular ile değiştirilir. Daha sonra; Temizlenen çatı yüzeyine alt kısmı ziftli kağıt (ruberoit) üstü ise ( jütlü ) sentetik çuval örgü deseni ile kaplı çuvallı kiremit altı örtüsü diye tabir ettiğimiz 1 m. eninde 20 m. uzunluğunda olan kiremit altı örtüsü oluk hizalarına paralel şekilde hizalayıp ve birbirinin üzerine 10 cm binecek şekilde döşenir. Sonra bağdadi çıta ile birlikte çiviler çatı yüzeyine çakılır. Kiremit altı örtüsü (ruberoit) serilen çatı yüzeyine daha önceden balyalar halinde istiflediğimiz kiremitler yeniden döşenir. Bu işlem sırasında gizli yağmur dereleri veya PWC yağmur dereleri hizasındaki ilk sıra kiremitler ile gerekli görülen bölümlerdeki kiremitler kaymaları önlemek amacıyla ince inşaat teli ile bağlanıp çivilenir. Çatının omuz mahyaları harçlanırken, hazırlanan harcın içerisine boya veya hazır renkli mahya harcı kullanılır. Bu işlem çatıdaki kiremitlere uygun görüntü bütünlüğü sağlanacaktır. Çatıda mevcut olan bacaların kenarları, çatıya çıkış kapağının kenarları ve üzeri varsa asansör kulesinin ve merdiven boşluğunun duvar diplerinin kenarları, Membran veya diğer su yalıtım malzemeleriyle her türlü su sızıntılarına karşı su yalıtım izolasyon yapılır. Her türlü iklim koşullarına uzun süre etkilenmeden dayanabilen su yalıtım malzemeleri tercih etmek gerekir. Çatı aktarma işleminde en son olarak da mevcut durumdaki bacalar, asansör kulesi ve merdiven boşluğunun dış duvarları çatıya ve binaya uyumlu bir renk ile boyanır, ve böylece çatı aktarma işlemi bitmiş olacaktır.

Balıkesir Drenaj Uygulaması

Drenaj temellerde, konutları yüzeysel ve yeraltı sularının yol açacağı zararlardan korunmak amacı yapılan uygulamadır. Konutların temelleri su yalıtımı katmanı oluşturulmadan tamamlanmışsa, suya karşı koruma ancak perde duvarlarda yapılacak yalıtım katmanı ve binayı çepeçevre saracak drenaj hattıyla mümkün olacaktır. Drenaj hattının tıkanmaması bu tip yalıtımlarda hayati önem taşımaktadır. Temel su yalıtım bitüm astar, polimer bitümlü membran veya su izolasyon malzemesi ile su yalıtımı yapılırken, iki kat uygulama yapılmalı. Yalıtım kaçakları oluşması halinde drenaj suyun en aza indirmesini sağlamaktadır. Drenaj hiçbir zaman temel su yalıtım yerine geçmez. Temel su yalıtımı uygulamalarında drenaj suyun basıncını düşürme ve uzaklaştırma görevini üstlenmektedir.

Balıkesir Epoksi Zemin Kaplama

Epoksitermosetler grubunda plastik yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Genellikle iki komponetli olan epoksiler diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı halden katı hale geçer. Yaklaşık olarak 1 hafta içinde kür alarak maksimum sertliğe ulaşır. Epoksiler ağır çalışma şartları için özel hazırlanmış zemin kaplamasıdır. Uygulanacak yüzeyde kullanım amacına göre 300 mikron ile 5 mm arası kalınlıkta uygulamayla mükemmel koruma sağlar. Self levelling ve Multilayerepoksi uygulama firmasıyız.

Fileli Sıva ve Boya Uygulaması

1- Fileli sıva yüzey hazırlığı nasıl yapılır.
Yüzeyde deforme olmuş bölgeler veya toz gibi yapışmayı engel durumlar varsa bunlar temizlenir ayrıca dökülme ve kabarma olan bölgeler temizlenir, çatlak yerler V olarak açılır, onarılır ve zemin düzgün bir hale getirilir. Cephe su ile yıkanırsa ve astar uygulaması yapılırsa, yapılacak olan uygulama daha sağlıklı olur.

2- Fileli Sıva köşe profil uygulaması
Yapıların merkez ve köşelerin düzgün bir şekilde çıkmasına yardımcı olur. Fileli köşe profili dış cephelerde kullanmak daha sağlıklıdır.

3- Filesi sıva uygulaması
Yüzeye Elyaflı sıva birinci katman oluşturulacak şekilde uygulanır. 160 gr. alkali dayanımlı sıva donatı filesi yüzeye yerleştirilir. Donatı filesi ek yerlerin en az 10 cm birbirinin üzerine geçmelidir. Aksi takdirde daha sonra çatlamalar meydana gelir. Mala ve dekor yardımıyla hafif bir baskı uygulayarak donatı filesi sıvaya batırılır. 2. kat elyaflı sıva akabinde uygulanır.

4- Dekoratif sıva uygulaması
Dekoratif sıva, dış cephenin estetik, sağlıklı ve dış darbelere karşı korumak için kullanılan bir yapı malzemesidir. Tane dokulu dekoratif sıva, cepheye çelik mala yardımıyla uygulanır plastik düz mala yardımıyla dairesel yönergeler çizilerek boncuk desen elde edilir. Çizgi dokulu dekoratif sıva ise aynı işlemler uygulanarak elde edilen bir uygulamadır. Çizgi dokulu sıvada sadece plastik mala düz bir şekilde ileri ve geri kullanılarak kanallı çizgiler elde edilir.

5- Boya uygulaması
Tüm dış cephe uygulamaların sonunda istemiş olduğunuz renklerde örtücülüğü yüksek olan boyalar tercih edilerek öncesinde astar uygulanır, 2 kat boya işlemi gerçekleştirilir. Gerek duyulursa 3. kat boya uygulaması da yapılır.

TOP