EPOKSİ BOYA VE EPOKSİ KAPLAMA NEDİR?

Epoksi termosetler grubunda plastik yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Genellikle iki komponetli olan epoksiler diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı halden katı hale geçer. Yaklaşık olarak 1 hafta içinde kür alarak maksimum sertliğe ulaşır. Epoksiler ağır çalışma şartları için özel hazırlanmış zemin kaplamasıdır. Uygulanacak yüzeyde kullanım amacına göre 300 mikron ile 5 mm arası kalınlıkta uygulamayla mükemmel koruma sağlar. 

EPOKSİ BOYA VE EPOKSİ KAPLAMA NERELERDE KULLANILIR?

Epoksi kaplamalar günümüzde oldukça geniş bir kullanım alanına sahip kaplama çeşididir. Sanayi ve endüstriyel amaçlı yapılan yapı ve tesislerden mimari ve estetik amaçlı yapılan alanlara, her türlü gıda üretimde satışına kadar tüm tesislerde, sağlık sektöründe, hastanelerde, spor tesislerinden, otoparklarda çok yaygın olarak kullanılmaktadır. 

EPOKSİ BOYA ÖZELLİKLERİ

  • HİJYENİKTİR, KOLAY TEMİZLENİR
  • ANTİBAKTERİYAL ÖZELLİKTEDİR
  • TOZUMA YAPMAZ
  • DEKORATİF GÖRÜNÜMDEDİR
  • KİMYASALLARA DAYANIKLIDIR
  • MEKANİK MUKAVEMETİ YÜKSEKTİR
  • KAYMAZ ZEMİNLER OLUŞTURUR
  • YEKPARE GÖRÜNÜMDEDİR
  • SIVILARA KARŞI GEÇİRİMSİZ
  • ELEKTRİK İZOLASYONU SAĞLAR

EPOKSİ  BOYA UYGULAMA ÇEŞİTLERİ

1. Self levelling

Kendiliğinden yayılan epoksi kaplama tekniğidir. Epoksi astar uygulandıktan sonra (son kat olarak) epoksi reçine ile sertleştirici karıştırılmış olarak yüzeye dökülür ve taraklı mala veya seviye tarağı ile yayılır. Kirpi rulo ile hava kabarcıkları alınarak zemin düz ve parlak görünüme kavuşur.

2. Multi Layer

Çok katmanlı epoksi kaplamadır. Epoksi astar uygulandıktan sonra epoksi reçine ile sertleştirici karıştırılmış olarak yüzeye dökülür ve taraklı mala veya seviye tarağı ile yayılır. 8 saatlik kuruma gerçekleştikten sonra 2. kat olarak aynı işlem tekrarlanır. İstenirse son kat olarak ruloyla istenen renkte epoksi boya uygulanır.

3. Mortar Kaplama

Epoksi harç kullanılarak oluşturulan kaplamadır. 5-10mm kalınlıkta serilen epoksi harç sıkıştırıldıktan ve perdahlandıktan sonra üzerine ruloyla istenilen renkte son kat epoksi boya uygulaması yapılır. Daha çok ağır zemin ortamlarında uygulanır.

4. Epoksi Boya

Epoksi reçine ile sertleştircinin karıştırlması sonucu uygulama yüzeylerine ruloyla sürülmektedir. Epoksi boya uygulama sonucu zeminlerde düşük kalınlıklar oluşturulur.

5. Granit Epoksi Kaplama

Bu kaplama türü aşınmaya ve çizilmeye karşı mukavemeti yüksek olan bir epoksi kaplama türüdür.

Granit epoksi reçine de pigment içermemektedir. Saf epoksi reçine kullanılmaktadır.İşte bu özellik epoksiye yüksek dayanıklılık özelliği katmaktadır. Yapılan testler sonucunda elde edilen bilgilere göre granit epoksi, doğal granitten çok daha fazla dayanıklılığa sahiptir.

Epoksi kaplamaya granit görüntüsünü bünyesindeki silis vermektedir.

Granit Epoksi kaplama gıda, otomotiv, sanayi tesisi ve diğer pek çok alanda uygulanmaktadır.

Granit Epoksi kaplama kalınlığı ihtiyaca veya i isteğe göre 2 - 4 mm olarak uygulanabilmektedir.

6. Epoksi Laminasyon Kaplama

Bu kaplama türü cam elyafı ile epoksi reçinesinin zemine uygulanmasıyla elde edilir. Laminasyon uygulaması, astarlama işleminden sonra epoksinin zemine sürülmesi, sonra üzerine cam elyafın serilmesi, tekrar epoksi sürülerek bir katmanın oluşturulması şeklinde yapılır.

Laminasyon kaplamasının uygulandığı alanlar, zemin mukavemetinin düşük olduğu alanlarda, seramik veya mozaiklerin çatlaması ya da oynamasına karşı direnç oluşturmasında, betondaki yüzeysel çatlarların onarımında, paslanmış petrol ve balast tanklarının tamiratı ve yenilenmesinde.

Doğru bir epoksi uygulaması için bizimle iletişime geçin.

 

Blue Zest Aqua Park 3000m2 Epoksi Zemin Kaplama İşi


RAL K7 Renk Paleti

RAL K7 Renk Paletindeki renklerin içinden epoksi kaplama renginizi seçebilirsiniz.

 

TOP